Politica de retur

POLITICA DE RETUR PENTRU CONSUMATORI

Cumparatorul are dreptul sa se retraga din Contract, respectiv sa returneze un Bun, în termen de 14 zile calendaristice, fara invocarea niciunui motiv si fara a suporta alte costuri decât cele de livrare a returului produsului.

Astfel, potrivit OUG nr 34/2014 privind drepturile consumatorilor în cadrul contractelor încheiate cu profesioniştii, perioada de returnare a unui Bun expiră în termen de 14 zile de la:

– ziua în care Cumparatorul intră în posesia fizică a ultimului Bun – în cazul în care Cumparatorul comandă printr-o singură comandă produse multiple care vor fi livrate separate;
– ziua în care Cumparatorul intră în posesia fizică a ultimului Bun sau a ultimei piese – în cazul livrării unui produs care constă din mai multe loturi sau piese.

In cazul in care produsul primit de Cumparator este deteriorat la transport, sau exista piese lipsa din colet va rugam sa va asigurati ca transmiteti o sesizare scrisa la office@smally.ro in termen de 48 ore de la receptionarea produsului, si ca ati specificat care este deteriorarea/defectiunea/problema produsului, atasand si o fotografie daca este posibil.

Produsul returnat nu trebuie folosit, nu trebuie sa aiba parti sau piese lipsa, sa nu le lipseasca accesorii, nu trebuie sa prezinte urme de utilizare, uzura, lovituri, zgarieturi sau montaj etc. Returul se face în ambalajul original, cu etichetele inițiale intacte și toate documentele cu care a fost livrat produsul. Vanzatorul isi rezerva dreptul de a refuza produsele returnate care nu indeplinesc conditiile din aceasta Clauza – conditii aplicate individual sau cumulativ in functie de situatie. Dreptul de retur nu implica dreptul de utilizare.

Produsele returnate vor fi livrate catre Vanzator printr-o firma de curierat rapid, costul de retur fiind suportat de Cumparator. Responsabilitatea asupra modului de ambalare si a integritatii produselor returnate cade in responsabilitatea Cumparatorului. In cazul in care produsele returnate ajung la Vanzator deteriorate/cu accesorii sau componente lipsa/in ambalaje deteriorate sau cu semne de uzura, returul poate fi refuzat sau se poate percepe o taxa de aducere a produsului la stadiul initial sau revanzarea ca resigilat.

In cazul in care Cumparatorul decide sa se retraga din Contract, va rugam sa ne mentionati intentia dvs la adresa de email: office@smally.ro, iar noi va vom da toate instructiunile necesare pentru efectuarea cu succes a returului. De aceea, pentru a asigura un proces de retur rapid, va rugam sa ne contactati intotdeauna inaintea efectuarii returului. Adresa pentru retur este: Loc. Rusi, nr.383, Jud. Sibiu, tel 0744647768.

In cazul in care Clientii doresc o comanda speciala sau pre-comanda un anumit produs care nu se afla in stocul Vanzatorului catre producatorul produselor sau un alt furnizor tert (prin intermediul Vanzatorului), produsele respective nu se pot returna.

In cazul in care Clientul/Cumparatorul solicita retragerea din Contract in cadrul termenului legal de retragere din contract, trebuie sa returneze si eventualele produse promotionale sau oferite cadou care au insotit produsul respectiv. In cazul in care Comanda este achitata, Vanzatorul va rambursa suma achitata de Cumparator in maxim 14 (paisprezece) zile de la data informarii Vanzatorului de catre Cumparator asupra deciziei sale de retragere din Contract. Suma va fi returnata dupa cum urmeaza:

– pentru Comenzile achitate cu card online: prin rambursare in contul din care a fost efectuata plata;

– pentru Comenzile achitate cu ramburs la curier: prin virament bancar;

In cazul in care un Bun comandat de catre Cumparator, nu poate fi livrat de catre Vanzator, acesta din urma va informa Clientul/Cumparatorul asupra acestui fapt si va returna in contul Cumparatorului contravaloarea Bunului (daca a fost achitata de Cumparator), in termen de maxim 7 (sapte) zile de la data la care Vanzatorul a luat la cunostinta acest fapt sau de la data la care Cumparatorul si-a exprimat in mod expres intentia de reziliere a Contractului.

BUNURI/SERVICII PENTRU CARE NU SE ASIGURA DREPTUL DE RETRAGERE

Sunt exceptate de la dreptul de retragere din Contract următoarele:

1. furnizarea de Bunuri al căror preţ depinde de fluctuaţiile de pe piaţa financiară pe care Vanzatorul nu le poate controla şi care pot avea loc pe parcursul perioadei de retragere;

2. furnizarea de Bunuri confecţionate după specificaţiile prezentate de Cumparator sau personalizate în mod clar;

3. furnizarea de Bunuri care sunt susceptibile a se deteriora sau a expira rapid;

4. furnizarea de Bunuri sigilate care nu pot fi returnate din motive de protecţie a sănătăţii sau din motive de igienă şi care au fost desigilate de Cumparator (exemplu: sosetele/mocasinii cu soseta / dresurile carora le-a fost desfacuta eticheta, lenjeria intima, pantaloni protectie scutec (nappy pants), detergentii etc.);

5. furnizarea de Bunuri care sunt, după livrare, potrivit naturii acestora, inseparabil amestecate cu alte elemente;

6. furnizarea de înregistrări audio sau video sigilate sau de programe informatice sigilate care au fost desigilate după livrare;

7. furnizarea de conţinut digital care nu este livrat pe un suport material, dacă prestarea a început cu acordul prealabil expres al Cumparatorului şi după ce acesta a confirmat că a luat cunoştinţă de faptul că îşi va pierde dreptul la retragere.

DESCARCĂ FORMULARUL DE RETUR